-Ποια διαδικασία χρειάζεται για να γίνει η μετάβαση από την ξηρά τροφή στην ωμοφαγία;

 

Για τα περισσότερα σκυλιάη μέθοδος ταχείας μετάβασης συνιστάται, καθώς είναι  γρήγορη, εύκολη και ιδανική για τα κουτάβια και για τα υγιή, δραστήρια σκυλιά. Εάν έχει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και είναι γενικά αρκετά υγιής, μπορεί να γίνει μια άμεση μετατροπή. 

Αντίθετα, εάν  ο σκύλος σας είναι μεγάλος, έχει ευαίσθητο στομάχι ή έχει προϋπάρχον πρόβλημα με την υγεία του, τότε η μέθοδος αργής μετάβασηςείναι προτιμότερη για το κατοικίδιο ζώο σας.

 

 

                                                         Τι πρέπει να γνωρίζετε:

 

 1. Εάν ο σκύλος σας δεν έχει ξαναφάει B.A.R.F., θα πρέπει για λίγες ήμερες να βράζετε την τροφή για λίγα λεπτά.

 2. Συνιστάται μία ημέρα νηστείας ώστε να επιτρέψει στο σώμα του σκύλου σας να καθαρίσει από τις τοξίνες και να κάνει το κατοικίδιο ζώο σας πρόθυμο για τις επόμενες ημέρες του γεύματος.

 3. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η κανονική διαδικασία αποτοξίνωσης μπορεί να προκαλέσει προσωρινά συμπτώματα όπως εμετό ή διάρροια. Τα σκυλιά τα οποία έχουν εθιστεί στις επεξεργασμένες τροφές, μπορεί να παρουσιάσουν δυσκολίες όταν η διατροφή τους αλλάξει σε φυσική.

 

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ αν αυτά τα συμπτώματα εμφανιστούν αρχικά. Είναι κάτι φυσιολογικό. Το πεπτικό σύστημα του κατοικίδιου ζώου σας, θα συνηθίσει την αλλαγή.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΩΜΟΦΑΓΙΑ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΩΜΟΦΑΓΙΑ